Tuesday, February 12, 2008

Server 2008 partea 2-a

Wireless'u nu am reusit sa il fac sa functioneze, ba mai mult dupa reinstalarea driverilor pentru placa wireless nu mai pot sa deschid properties nici la "my computer" si nici la "network".
Nmap 3.1 nu functioneaza, nu am incercat nici cu alta versiune, Wireshark nici asa... , AcdSee deloc, dar Infranview e ok, uneori sunetul pur si simplu 'moare' nu mai isi revine nici daca dau restart la serviciul audio doar cu restart la sistem. Adobe Reader nu a vrut sa se instaleze nicicum, ca si antivirus am folosit F-Secure 7 for servers si a functionat fara probleme (e compatibil vista), am instalat rapid Firefox, Ie asta de server e prea restrictiv si nu m-am stresat sa il setez asa cum faceam de obicei in 2k3.
Ca si lucru in retea se misca foarte bine, sharing easy to use si ca de obicei foarte customizabil ca sa zic asa.
By default nu are mediaplayer dar cum am mai spus winamp functioneaza, am incercat si un VLC si merge fara probleme.
Am mai observat ca la compatibility, setat implicit este windowsXP , probabil din aceasta cauza functioneaza programele de xp, cu unele exceptii. Are directx 10, nu am incercat nici un joc, aseara eram prea prins in explorare, iar aci la servici nu am nici macar un warcraft...
Overal, pare un OS promitator, foarte stabil (nu mi s-a blocat, nu a dat nici un bluescreen) chiar si in stadiu beta, cu obisnuitele probleme legate de compatibilitati, driveri etc.
Sper ca in viitor sa fac rost de o masina mai buna in locul serverului de acasa (un IBM p3 la 866 256 sdram etc) si sa apuc sa testez versiunea asta de server , momentan ruleaza 2000 advanced, exceptional de stabil si de robust - subiectul unei postari ulterioare probabil.
Astept cu nerabdare versiunea Gold la MS Server 2008 si sa aibe la fel perioada de activare de 60 zile.

1 comment:

Anonymous said...

BRUSC m am razgandit =))
asteptam poate prin vara apare ceva mai bun :P