Wednesday, August 26, 2009

Placa noo

Dupa aproximativ 1 an jumate mi-am schimbat placa video in computerul personal. Avusesem un HIS X1900XT ICQ 512/256 foarte fain si silentios. Pentru mine era suficient, pentru un Warcfrat, un CS, cate un joc nou aparut asa sa mai vad cum au evoluat. Problema cu placa veche era ca avea un consum destul de mare, fiind necesara o sursa de cel putin 500W ca sa nu ai emotii in full load.
Mi-am luat un MSI 4850 512/256, cu racire mai destepata oleaca decat modelul de baza.


Am cumparat-o la mana a 2 a, la un pret sensibil mai mic decat cel din pravalie, oricum nu aveam cine stie ce buget alocat pentru acest moft. Placa e destul de silentioasa si rece, nu mi-a trecut de 60 C dupa ce am rulat 3dmark si vantage, aproximativ o ora, in conditiile in care placa asta se simte bine si la 80-90 C cel putin asa spun publicatiile de specialitate. Imi place optiunea setarii manuale a turatiei ventilatorului, sub 50% este dead silent si suficient pentru W3 sau CS.
Sistemul de acasa este aproximativ acelasi de anul trecut.
Recapitulam : Intel C2D E8200, DFI P35 BI, Hdd 500 Seagate + 250 tot Seagate, 3gb Ram /800mhz, Audigy2, Sursa Enermax Liberty 500W. A rulat la frecventele implicite.


OS : Windows 7 Ultimate foarte putin customizat, se poate bifa default.
Cateva teste :



Pentru cei interesati de mai multe detalii/informatii gasiti AICI un articol complet cu teste si specificatii tehnice in amanunt. Link la producator.

Nu aveam Vantage si nu cred ca il foloseam la test dar tocmai instalasem W7, cine a zis ca RDS nu e bun ? :P



5 comments:

Marian George Eugen said...

faina placa. s-o folosesti sanatos :D

cipri said...

scula de bascula ;))
sti cui o vinzi cand te saturi de ea nu ?:))

Enzo said...

Tks Jorj

Cip... om trai si om vedea. ;)

Unknown said...

calinu, pot sa ma laud si eu cu noul avion cu reactie :)

Enzo said...

haha
hai baga, da cu poze secsi asa cum stii tu sa faci. :D