Wednesday, September 10, 2008

Inca una si ma duc!

Probabil stiti cu totii ca sfarsitul lumii e aproape, muuuult mai aproape decat credeti defapt.

Uite ici'asa un articol a la romanes. Precis astia au scris dupa ureche din nou, foame de senzational, foame de bani, tipic pentru massmedia din Ro. De ex amicii de "dincolo" nu au auzit despre "sfarsitul lumii" in varianta prostevista sau de jn asa cum e in linkul de mai sus.

Care'i smenu defapt scrie AICI . Linkuri aferente pe aceeasi pagina.

Fraieri s-au gasit destui - sms'uri, mass'uri pe YM, spamuri, etc.

Hai sa stam stramb si sa judecam drept. In institutul respectiv s-au investit miliarde de catre tarile UE, participa mii de savanti din intreaga lume, inclusiv Romania, activitatea este supravegheata de institutii internationale gen UNECSO, Comisia Europeana si de tari care nu fac parte din UE dar au statutul de observator (US and A, Rusia, India, Japonia, etc. ). Inca nu am auzit nici o declaratie oficiala, nici o pozitie oficiala nefavorabila experimentului, desigur beneficiile de ordin stiintific ( care stim noi fara un suport sau finalitate economica nu se concretizeaza) sunt enorme.

Presupun ca cei care au luat atitudine au fost binecunoscutii ecologisti, nu ca eu nu as incerca sa ma comport cat mai civilizat in privinta asta dar uneori astia's penibili rau. Eram plecat mai demult "afara" si un amic belgian imi spunea ca taicasau probabil o sa inchida ferma de gaini pentru ca nenea ecologistii au reusit sa impuna niste chestii nasoale - conditii de 5 stele pentru gaini, la fel un amic finlandez imi spunea cum ecologistii au lasat libere cateva zeci de vaci de la o ferma de la el de acolo, sa se integreze la loc in natura, sa nu le streseze nimeni, dar seara au avut o surpriza cand vacile au venit linistite acasa, la muls si la innoptat in grajd, ca doar nu is proaste sa doarma afara in frig nu?!

Uite asa niste savanti de astia de duminica aduc senzationalul in presa romaneasca, iar niste ecologisti de asfalt se opun unui experiment pregatit de zeci de ani, care o sa dureze zece ani, si care poate aduce beneficii enorme pentru om. Desigur o marja de risc exista, dar nu cred ca e cazul sa zburam in papuci in halul asta.

Daca cumva totusi o sa se intample vre-o nenorocire... o sa ne introarcem intr-o gaura neagra, doar de acolo iesim toti nu ? :)

6 comments:

Anonymous said...

Foarte tare incheierea. Si Partidul Conservator a organizat ieri un protest cerand oprirea cu o zi inainte de incepere a unui proiect in care s-au investit 6 miliarde de euro. O chestie pur de imagine, in care niste cretini isi dau cu parerea despre ce ar trebui sau nu sa faca cercetatorii.

Enzo said...

oare cati din cei care au initiat campania, nu cei care protesteaza ca doar e clara treaba, au cunostinte minime de fizica atomica!?
asta e inceputul campaniei electorale... sa vezi numa ce or sa se muste intre ei sacalii!

Anonymous said...

io nu vad ce rost are experimentu ala sau cu ce ajuta, da nu ma pricep, treaba lor. In schimb, astia cu sfarsitu lumii is idioti rau. probabil se plictisesc. iara ecologistii aia, multi is niste handicapati, cum ziceai si tu. si ParasutaTV sucks.

Anonymous said...

cum ce rost are? n ai vazut la stiri ca non stop vb de avantajele si dezavantajele care le poate avea! ori sfarsim intr o gaura neagra de unde vorba lui calin nu stiu cine ne mai scoate de acolo ori afla lucruri noi....eu nush ce sa zic o fi bine o fi rau, om trai si om vedea:)

Anonymous said...

hmm. pai in cel mai rau caz avem o gaura neagra. in cel mai bun caz aflam ceva nou. io zic ca nu are rost sa riscam :D

Enzo said...

is acolo cateva mii de oameni care gandesc in locul nostru, oameni cu scoli, cu pregatire! ( expresii a la batranu' ).
nu cred ca aia pompau miliarde in centrul ala daca nu aveau garantia unor profituri babane.
e logic nu ?