Tuesday, March 17, 2009

Mic si negru.

Abia treci de un metru jumate, esti negricios, tii pe tine o geaca de piele incarcata cu 3-4 telefoane sa nu te ia vantu, conduci un "mertzan" clasa S, ala mai mare si mai sprucat, dar talentul tau cel mare nu e invartitul covrigului asa ca parchezi ca pola si reusesti sa tii blocate vre-o 4 tramvaie, pentru ca poti si pentru ca batraneii din tramvai s-au multumit sa se uite la tine si sa vorbeasca eventual intre ei - uite si la asta ! si atat.
De cand s-a inchis cantina la primarie, mai manc o placinta la patiseria de vis-a-vis asa ca vad faze din astea destule.
Cum am fost in concediu medical (pe bune) o saptamana am mai prins la TV cate o faza "adanc" moderata si comentata prin presa - gen faza de la ziua lui Iliescu - cand ceva tineri au mers cu lumanari sa ii aminteasca de '89 si de mineriade, si au luat-o pe coaja de la niste batrani cu atitudine! si de la jandarmi cu si mai "sculata" atitudine! De ce nu au atitudine fata de aia mici negri cu mercedesuri cat strada ? Pai aia ar putea fi "cineva"! ar putea riposta! Daca eram eu in tramvaiele alea blocate precis ateriza o flegma de post-gripa pe parbriz la mergedes sa testam sistemul de stergatoare automate!
Mdah... un fost coleg italian zicea ca in Milano pentru o treaba de asta platesti 100E/minut cat e blocat tramvaiu... asta ar fi avut de platit vre-o 2 mii de parai! cel putin ca erau mai multe tramvaie. Ce sa faci ? Un bou...

4 comments:

Anonymous said...

Faza cu 100 euro / minut as fi de acord sa o introduca si la noi + eventual niste palme dupa ceafa sa tina minte data viitoare

Enzo said...

aja aja!

Anonymous said...

deci daca in oradea zici k e nasol,te-as ruga sa faci o excursie in Roma sa vezi acolo ce inseamna aglomeratie si parcare pe 2 benzi de circulatie din 3,Bucurestiul e aproape 0 pe langa Roma,acolo nu cred ca exista chestii de genu cu 100 de euro ca si in Milano,cu toate ca eu nu am auzit de amenda asta cu toate ca stau in Milano,dar inca am ocazia sa o verific asa cate un minut doua=))),dar ce e drept ca in Roma majoritatea mijloacelor de transport au doua benzi amenajate in centrul soselei,si pe akolo doar ei au voie,si in Milano este asa dar nu peste tot,si e o buna metoda de a diminua aglomeratia,ar trebui sa se gandeasca bolojan:)))))

Enzo said...

ma... italianu' o zis despre amenda respectiva. Posibil sa fi fost vrajeala dar nu pot sa zic da sau ba pentru ca nu am fost si nu stiu.
:D
in rest, ce sa zic ? traim intro lume anacronica.