Thursday, July 23, 2009

Un nesimtit

Mi-am luat ceva piese de computer de pe un forum si m-am inteles cu vanzatorul sa-i pun banii pe card, e simplu, rapid, elegant si cel mai important nu platesti cine stie cat la ramburs. Asa ca m-am dus de dimineata la banca ( BRD ) sa-i pun omului banii pe card.
Prima chestie neplacuta - nu le mergea ATM'ul la banca.
O chestie buna - un panou de unde iti iei un numar de ordine si stai linistit pe un fotoliu sa iti vina randul, ceea ce am si facut. E greu de inteles lucrul asta pentru oamenii trecuti de o anumita varsta, e si mai greu de inteles de ce nu au un om la panou care sa-i indrume pe oameni ce si cum, probabil de criza.
In fata mea era un tinerel care alimenta si el un card, intra o doamna asa la 60 ani si se baga peste el la ghiseu. Eram curios de reactia functionarei care deloc surpinzator l-a lasat balta pe tinar si s-a ocupat de baba. Erau doar 2 ghisee din 5 deschise si ma grabeam la servici. Scot un oftat si ma duc si eu la ghiseu sa intreb de ce suntem luati de fraieri noi astia muritorii de rand.
- tinere esti nesimtit! zice baba, ma gandesc ca la viata ei o fi fost ceva, avea autoritate in voce.
- doamna, v-ati bagat in fata, nu am timp sa astept dupa dumneavoastra, suntem la banca nu la piata.
La ghiseul 2 se ocupa de clienti un tinerel ce parea foarte stresat si preocupat de clienti asa ca m-a invitat sa se ocupe de problema mea pentru a evita un scandal la ghiseu care devenea de-a dreptul penibil. Pentru ca ma grabeam am acceptat propunerea asta, dar baba nu mai termina cu lozincile : tineretul asta, nu aveti respect, educatia, etc etc etc. Nu am bagat-o in seama cateva momente pana m-am prins ca orice operatiune legata de carduri nu functiona, la ei in banca! lucru care m-a cam enevat asa ca am intrebat-o pe baba : "da' mata ce-o zis ?"
Am plecat injurand banca de 2 bani si babele si taranii si societatea de kkt in care traim. Pentru orice problema pe care vrei sa o rezolvi rapid trebuie sa apelezi la pile, dai un telefon si se rezolva, lasi mai tarziu o cutie de ciocolata sau un vin la cunostinta respectiva si totul e ok.
Jenant.

2 comments:

vudu said...

:))))))

si masa ?masa ce o zis??? =))

Marian George Eugen said...

ATAT ! :))

Daca baba e asa de proasta la varsta asta probabil si cand era tanara era la fel. Doar ca acum crede ca are mai multe drepturi in tramvai/ la banca/ la piata, etc doar pentru ca e o "doamna" cu o anumita varsta. Inteleg ca sunt si batrani mai neajutorati, insa specimenele astea smechere trebuiesc puse la punct :)