Tuesday, March 1, 2011

Rusine.

O alta stire care m-a intristat.

De cand ma stiu mi-a placut istoria si cartile despre razboaie/conflicte armate si tehnica militara. Desigur revolutia din '89 nu putea lipsi ca punct de interes, nu trebuie sa fii cine stie ce mare analist sau istoric sa iti dai seama de nedreptatea care tocmai s-a produs. Nu e vorba de bani, e vorba de prestigiu, e vorba de onoare.

Citat de pe wikipedia :

"Incepând cu 22 decembrie 1989, întregul efectiv de cadre al unității s-a pus în slujba Revoluției, executând misiuni de profil în cooperare cu forțe aparținând Ministerului Apărării Naționale.

Pe 24 decembrie 1989 au căzut în apropierea Ministerului Apărării Naționale nouă cadre din unitate, printre care și Șeful de Stat Major, lt. col. Gheorghe Trosca. Ei au fost chemați să apere de teroriști sediul MAPN de către Nicolae Militaru, deși ministerul era apărat de tancuri, iar USLA nu avea decat ARO blindate. Militaru nu a dat ordin tancurilor să nu tragă în coloana USLA care urma să apară. Crima săvârșită de Militaru se pare ca ar avea la origine deconspirarea lui ca agent al serviciului secret al armatei sovietice, deconspirare in care Gheorghe Trosca ar fi jucat un rol.

Numele U.S.L.A. a fost asociat cu numeroase sintagme: „unitate de teroriști”, „unitate de criminali”, iar luptǎtorii acesteia au fost etichetați drept „teroriști” ori „criminali”. Mai târziu, s-a încercat elucidarea activitǎților U.S.L.A. în evenimentele din 1989, formulându-se astfel de cǎtre o parte a mass-media, urmǎtoarea întrebare: cum de s-a ajuns ca singura unitate de luptǎ antiteroristǎ existentǎ la acea datǎ în țarǎ, o unitate de elitǎ, recunoscutǎ pe plan internațional, sǎ fie etichetatǎ ca „unitate de teroriști”? "


Eu sunt convins ca istoria ii va repune in drepturi pe acesti martiri, o hartie, un compromis politic jegos, nu schimba un statut obtinut cu un asemenea pret.

Rusine domnule presedinte pentru ca ati semnat un asemenea act.

3 comments:

radiowhisper.com said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Iasi said...

Ca in orice conflict de orice natura intotdeauna exista victime. Ce e aiurea este faptul ca multe din ele sunt nevinovate

Enzo said...

Nu a fost orice conflict.
Cine are ochi sa vada, cine are urechi sa auda...