Monday, August 22, 2011

Criminalii - fttttttt

De vre-o 2-3 saptamani vedem in presa cazul judocanilor care zice-se : l-au batut cu bestialitate pe un tanar nevinovat, de l-au nenorocit pe viata.
Vin si intreb : daca ii dai la unu o bucata si ala pica pe jos si da cu capu de asfalt e bataie cu bestialitate ? sau mai rau... tentativa de omor ?
Ce ma mira e ca se prezinta povestea dintr-un singur unghi adica a victimei si doar declaratiile acestuia, in nici un articol nu am vazut vre-o declaratie a martorilor, pentru ca au fost destui, iar cei care au provocat scandalul au fost 'prekenii' victimei, a mai fost si un sofer de taxi care din nou nu apare nicaieri in declaratiile din presa. In asemenea cazuri fiecare are partea lui de vina, atat victima cat si agresorul.
Zilele astea au aparut ambii pe sticla la teveseu (televiziunea locala) si unii zic ca victima se preface cand vobeste cu dificultate. Se spune ca agresorul ar fi oferit 15 mii de E pentru impacare dar avocatul victimei a pulsat la 50 mii E o suma prea mare chiar si pentru un campion la judo.
In vechiul stil comunist agresorul e deja pus la perete cu sigla de bataus, criminal, etc. Cei care au practicat un sport de contact evita in general confruntarile pe strada pentru ca sunt constienti de consecinte si ajung la asa ceva doar in cazuri izolate, mie personal imi este greu sa cred ca omul cu pumnu' greu a intentionat sa omoare pe cineva dar suna bine si se pot scoate foloase materiale si mai bune - avocatii stiu asta prea bine. Nu conteaza consecintele - banul sa iasa.
Am incercat sa postez unele comentarii la stiri si am constatat ca mi-au fost cenzurate, nu imi sta in obicei sa injur sau sa folosesc un limbaj nasol deci cred ca s-a amendat punctul de vedere, nu-i frumos ce face presa 'onlain'.

2 comments:

cipri said...

putziferu ala vrea sa profite acuma, problema e ca nu are nici pa draku jegu ala care defapt a inceput altercatia. broasca a picat de fraier si acuma isi fute tot viitorul pt niste prostii :|

Enzo said...

exact ce ziceam...