Thursday, August 25, 2011

Descult


Pornind de la videoul asta :



Am zis ca trebuie sa incerc sa alerg si eu descult. Mai alergasem descult destul de mult in copilarie cand era mai lejer sa merg la scaldat doar cu chilotii de baie pe mine, nu purtam grija papucilor. M-am dus fain frumos alergand pana la padurea de la Debrecen, mi-am pus adidasii intr-un tufis, desi nu stiu cine s-ar fi putut lega de adidasii mei de alergare. Am terminat o tura mare, cam 8 kilometri. Mi-a placut foarte foarte mult, senzational, nu simteam oboseala aproape deloc, a fost o placere, pana au inceput sa ma usture degetele mari la picioare pentru ca alergi mai mult pe varfuri, natural si pielea e destul de fina obisnuita cu Asics. In total facusem cam 15 kilometri in o ora si 20 de minute, acceptabil.
Picioarele mele arata cam asa momentan:


Nu prea bine. Dupa 2 zile de bandaje cu betadina mi-am mai revenit, sper ca azi sa pot alerga din nou, incaltat de data asta. Sper ca pe saptamana viitoare sa imi revin sa mai pot alerga descult pentru ca imi place foarte mult. Preferabil ar fi sa o fac pe iarba ca sa nu imi mai julesc degetele, dar cred ca o sa ma obisnuiesc cumva pana la urma.

4 comments:

Programare Sociala said...

Nu mă omor cu alergatul dar folosesc Vibram Five Fingers zi de zi în activitățile mele cvasi sedentare. (am deja 2 ani???)
Sincer nu vreau să mai mă întorc la pantofii clasici.
De regulă pe stradă port Five Fingers Speed dar am alergat suficient în Five Fingers Sprint atât pe pământ cât și pe beton. Pe pământ nu sunt probleme, dar pe beton/asfalt impactul asupra oaselor picioarelor este destul de ridicat.

Eu am avut mereu picioarele prea firave pentru a călca desculț, dar folosind Vibrams Five Fingers am descoperit placerea de a "simți" solul fără a mă accidenta sau murdări. Aș zice că pentru mine este cel mai bun compromis.

P.S. Acum sunt la servici. Sunt încălțat așa: http://yfrog.com/h2ofmplj

Enzo said...

Mijto Fingers!
Mi-as lua si eu dar trebuie incercati inainte, nu ma risc sa ii iau direct de pe net pentru ca de obicei nu ma incadrez in 'tiparele' hainelor.
Eu stau descult la servici - cu sosete. In rest Brooks Ghost 3 sau ceva Mizuno, Asics... Scule bune dar nici una nu iti poate da senzatia de picior gol, lejer, racoros.
Descult poti alerga pe orice suprafata, totul tine de obisnuinta. eu sunt hotarat sa continui cu alergatul descult cu ceva mai multa atentie.

Programare Sociala said...

Pentru 100 euro sau cât o costa o pereche merită riscul. :)

Bagi pur si simplu o riglă sub picior, lipești călcâiul de perete și apoi rogi pe cineva să îți spună perpendiculara pe degetul mare unde vine pe riglă. Cel mai exact calcul pentru lungimea piciorului.

Apoi comanzi de pe net...

Desigur, senzația desculț e cea mai faină și nu ai cum să o obții când ai pus orice tip de pantof. :)

Enzo said...

Ar mai fi ceva sandale minimale ca sa zic asa un fel de bikini ai sandalelor :))
Un amic si-a confectionat asa ceva dar nu am apucat sa vad cum au iesit, el zice ca is ok.
Se gasesc si mai eftin de 100E. Ideal ar fi sa gasesc ceva pravalie sa ii incerc sa stiu exact ce numar imi convine.
Eu mai am o problema cu pantofii pe marime - imi strica unghiile la al doilea deget. Sunt nevoit sa imi iau pantofi cu 1 numar mai mare de obicei si nici asa nu sunt 100% in siguranta. :D