Wednesday, January 25, 2012

Despre pro(s)teste

Initial nu am vrut sa scriu nimic despre bulibaseala de acasa, mascata in proteste dar indignarea ma atinge tare si pe mine.
Nu e cazul sa fac cine stie ce mari analize ale evenimentelor, au facut-o altii si inca foarte foarte bine -- cititi aici --.
Au iesit la proteste milogii, asistatii social si pensionarii. Pe unii pensionari ii inteleg, dupa zeci de ani de munca au o pensie de mizerie, dar nu ii inteleg pe cei cu pensii de 20-30 de milioane dupa doar 15-20 de ani de "munca" in armata - care culmea, striga cel mai tare. Cu revolutionarii e alta poveste cu cantec, toti smecherii si-au tras cate un certificat si freacau menta pe 20 de miliaone pe luna de la stat, era un nene care urla ca din gura de sarpe ca i-a luat statul painea de la gura! Eu l-as fi intrebat : "ti-ai cautat ceva de munca ?" parea in putere.
Cireasa de pe tort au fost tinerii cu probleme de genu : mama nu mai are bani sa imi dea sa stau la facultate... really now ?! Oh, era sa uit profesorii cu pancarde pe care lozincile erau pline de greseli gramaticale, ca deh... le-a luat Funeriu painea de la gura cu camerele de supraveghere.
Au ajuns jurnalistii de sport sa faca politica gen - Tolo. Oameni cu dosare penale se screm sa dea jos guvernul care incearca disperat sa puna cat de cat justitia pe mafioti - Nastase e un exemplu elocvent.
Iliescu, omul care probabil a facut cel mai mare rau tarii in ultimii 20 de ani, a iesit si el cu sfaturi 'parintesti'. Sper sa nu moara pana cand nu o sa apara in fata tribunalului in calitate de inculpat pentru decembrie '89 si dezastrul economic si social de dupa. Oamenii o sa mearga sa ii scuipe pe mormant.
Zilele trecute aveam o discutie cu jumatatea mea de acasa si ii ziceam ca daca ies astia din actuala opozitie la putere nu ma mai intorc in Romania.
Nu sunt simpatizant al actualei puteri dar nu pot sa remarc furia controlata a presedintelui - pe buna dreptate! Base nu stie sa fie politician fin dar stie sa le zica pe nume cateodata.
Nemtii s-au prins si ei cum sta treaba.

No comments: