Wednesday, January 18, 2012

Reflexe de roman

Destul de recent am fost la o bauta mica, credeam eu, cu niste colegi de servici care si-au luat examenele de licenta.
Un bar dragut, la 5 minute de mers pe jos de casa. Interior fain, pereti pictati cu grafit, mesele si scaunele erau niste lazi de munitie, de alea clasice de lemn cu scris rusesc pe ele. Preturi medii.
O lege buna aci la unguri, intrata in vigoare la 1 ianuarie zice ca nu ai voie sa fumezi in spatii publice inchise, deci aer curat, mirosea doar a alcooale.
Primul lucru pe care l-am facut a fost sa imi securizez jaca si sa fiu atent sa nu raman fara ea, dupa vre-0 juma de ora mi-am dat seama ca e un gest inutil, toata lumea se cunostea cu toata lumea. La un moment dat cineva a zis ca i-a disparut portofelul, dar ii cazuse pe jos si devenise invizibil de la bere si tequila. Bineinteles ca ochii mei de vultur l-au reperat instant.
Initial mi-am zis ca nu beau mai mult de 2-3 beri, facusem o ora de jogging inainte si nici nu am mancat nimic inainte sa vin, era de asteptat sa ma loveasca alcoolul daca exageram. Asa ca cele 2-3 beri s-au transformat in 4 beri si mai multe shoturi de tequila si palinca, deci ameteala serioasa. Am fost printre primii care a plecat acasa spre dezamagirea celor care nu se mai puteau tine pe picioare. Durerea de cap de a 2 a zi a fost rezolvata in cele din urma cu juma de ora de somn la servici.
Stau si ma gandesc ca socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din bar, adica in loc de 1-2 ore am stat cam 4 ore, cinsteala cu 2 beri s-a transformat in betie + mahmureala de a 2 zi. Un success zic eu.

No comments: