Monday, May 4, 2009

1 mai

In urma cu 6 ani, de 1 mai ma intorceam din Finlanda, cam mahmur si distrat, cu nasul infundat, bocanci si hanorac nu ma prea potriveam la 27 grade si soare obitor - aeroportul din Budapesta. Am regretat ca nu am mai ramas macar 2 zile, la aia e chef national de 1 mai, orice finlandez care se respecta se imbata ca porcu' inchide gura muierii cu 2-3 palme bine tintite si a 2 a zi o ia de la inceput - neaparat timp de 3 zile.
Am invatat cateva chestii bune p'acolo gen : ora 9 fix inseamna ora 9 fix, egalitatea intre sexe se traduce prin - femeia isi plateste singura bautura, isi duce singura bagajele. Mi-a placut, dintre toti studentii straini care eram in oraselul respectiv la 300 km sud de cercul polar cred ca am fost singurul care a regretat ca vine acasa, cred ca am fost singurul care si-a facut amici finlandezi, restul regretau prea mult cartofii prajiti, ploaia englezeasca sau belgiana si vinul frantuzesc ca sa ajunga sa "vada" viata de acolo. Am ajuns si prin Stockholm la suedezi si m-am gandit ca ala ar fi intr-adevar un loc mijto in care sa traiesti, mda... vremuri faine.
Despre 1 mai romanesc nu am nimic de zis, il vedem si il traim in fiecare w-end cu soare : iarba verde, mici, beri, aglomeratie pe sosele proaste, laudele de dupa despre cat de tare s-a pilit x sau y, stiri idioate la tembelizor.
Ne vedem w-endu viitor la o friptana, da? ca asta am fost prea ocupat sa dau la lopata la fundatie la casa lu' soramea.

2 comments:

cipri said...

bre 1 mai = SUNCUIUS !
HAZIBULI :))

Enzo said...

nah... anul asta nu a fost loc.