Wednesday, May 13, 2009

Preturi si preturi

Ea : la ora 8 vii sa mergem la Carrefour sa cumparam una alta.
Eu: da! sa traiti!
Ea: nu mai face "mistouri" ! :)
Un dialog cu femeia mea aflata la celalalt capat al "undelor" gsm.

Mergem noi ca tot omul sa ne facem ceva provizii, ca deh.... e destul de eftin. Fructe, orez, branza, rosii, etc etc etc... ajungem la ciocolati - uite e promotie la Snickers - o punga de ciocolati mici la 3 lei, ma rog... 2,99, sigur ca ne luam! da' e sigur ca asa e ? mi se pare cam eftin,;da e sigur ca l-a vazut pe ceva agent de dimineata cum zicea ca e promotie si uite aici eticheta.
Ajungem la casa, tic tic tic tic - 33 lei si ceva bani. Vigilenta mea se uita pe bon - ciocolati 7,xx lei. A luat foc - mergem la biroul de informatii, domnisoara de acolo verifica - e 7.xx lei, de ce e pret mai mic la raft ? pai nu e zice ea. Eu : sa mergem sa vedem va rog. eee! stati sa sun un responsabil - suna schimba 2 cuvinte si asteptam... si asteptam... hm... banuitor de fel m-am miscat rapid pana la standul cu ciocolati unde cine crezi ca schimba preturile?!
Responsabila ( o doamna la vre-o 40 ani ) a venit sa ne spuna ca nu am vazut noi bine ca promotia e la o ciocolata Mars, nicidecum la Snickers, ca nu ne-am uitat cu atentie! M-am uitat la doamna respectiva si incepea sa imi para rau pentru ea, nu stia cu cine se pune. Prietena mea pe langa faptul ca lucreaza in vanzari e si foarte atenta la amanunte de genul asta ca o gospodina adevarata, asa ca foarte politicos si frumos i-a explicat duduiei ca ne-am uitat foarte atenti la etichete si preturi, ca NU suntem chiori, ca nu am chiulit la scoala si stim citi bine, si ca il stie pe agentul cu promotia si asa mai departe. Fara nici un alt comentariu ne-am primit banii inapoi ( pe ciocolatile respective ), fara scandal, deci clar era ceva suspect, daca nu s-ar fi rezolvat asa precis as fi facut eu scandal pentru ca o vazusem pe doamna respectiva schimband preturile - doar nu a trebuit sa asteptam dupa ea degeaba nu ?


4 comments:

margeo said...

si uite asa daca nu te uiti pe bon esti furat pe fata. am mai citit o gramada de cazuri din astea. oare si in strainatate ii fura pe consumatori sau doar noi suntem mai fraieri si luam tepe d'astea? Salar mai mic decat in vest, dar preturi umflate cu pompa. RRomania adica.

Enzo said...

in alte magazine se intampla in felul urmator :
- vanzatorul/agentul/omul responsabil cu preturile pune din buzunarul lui diferenta de pret daca e ceva gresit - de exemplu la raft e 7 lei la casa e 9 lei - clientul plateste 7 lei, diferenta o pune cel care a pus preturile gresit.
la carrefour e o practica obisnuita asta, adica in lotus la supermarket cam des s-a intamplat treaba asta .

Anonymous said...

ba tu numa deastea faci :) , ai uitat ca esti in Romania :) ..

Enzo said...

da ma. dar nu putem face sa ne fie mai bine decat daca le rupem fashu.
;)