Sunday, November 29, 2009

Lexus

Multumita invitatiei lansate de Siropel am participat si eu la drive-testul organizat de Classmotor Oradea, cu modelul RX 450H motorizare hibrida.
Ce pot sa spun este ca am ramas placut impresionat de calitatile dinamice ale jipanului de lux, in cea mai saraca dotare ai impresia ca esti intr-o masina full, nu am reusit sa imi dau seama ce lipseste ca sa fie echipata complet, poate vre-o japoneza buna rau in locul consilierului de vanzari. :D
Modelul testat avea motor de 3 litri benzinar si 300 CP, lucru care te duce cu gandul la un consum de 15%, dar nu, datorita motorizarii hibride masina are un consum mediu de 6%, da mediu. Noi in regim de drive test sprucat cu accelerari fulminante etc etc am scos 10%, mai mult de atata scoti probabil doar daca esti un maniac cu acceleratia la podea tot timpul.
Manevrabilitate excelenta, tinuta de drum impecabila, am accelerat de la 50km/h la 120 km/h intr-o curba larga de aproximativ 120 grade si nu am simtit deloc vre-un comportament suspect desi era uda soseaua, se simte transmisia integrala permanenta, asistata electronic. Condus foarte comod datorita cutiei de viteze automate de ultima generatie, pur si simplu accelereaza continuu, ajunge la 100km/h in 7.3 s, sunetul produs nu este unul brutal ca si la BMW de exemplu dar e de ajuns sa te asigure ca cei 300 de cai sunt la locul lor.
Sistemul audio Mark Levinson ( patronii celor de la Bose si Harman Kardon) este bestial, merita facut un drive test doar pentru sistemul audio. Apropo de chestii audio, comenzile vocale sunt inteligente, ajunge sa zici - I'm could - porneste caldura si alte si alte chestii destepte, nu degeaba e vorba de un Lexus.
Sper sa mai particip si la alte evenimente de genul asta, e placut sa mesteresti cu scule de ultima generatie.