Friday, May 7, 2010

Studiu sociologic in tramvaie

Pornind de la articolul asta.
Oradea = undeva in jur de 250 mii de locuitori cu 3 linii de tramvai si vreo 25 de autobuz. Orasul poate fi traversat de la un capat la celalat cu o bicicleta buna in mai putin de jumatate de ora in conditii de trafic incarcat.
E nevoie de un studiu sociologic ( imi plac titlurile astea pompoase) si de 50 mii de lei noi adica 500 milioane de lei vechi ca sa se numere calatorii din autobuze/tramvaie, sa se evalueze gradul de curatenie si satisfactie al cetatenilor care folosesc transportul in comun, in plina criza la cateva zile dupa ce Otl anunta ca e nevoie sa mareasca tarifele la bilete/abonamente cu 30% ?
Studiul este realizat de Universitatea Partium, din cate vad la ei pe sait si din cate stiu nu este acreditata pe Sociologie doar pe Asistenta Sociala dar, oricum nu e nevoie de acreditare sa stai sa bifezi cu pixu calatorii si sa le pui 2-3 intrebari si sa iei bani buni de la statul roman in plina criza.
Oare cat de greu este sa monitorizezi aceste mijloace de transport in comun utilizand niste 'tehnologie inteligenta'? Cu stirea asta cum ramane ? Pe cand niste camere de supraveghere in statii?
Inteleg ca nu e prea comod pentru sefii OTL sa faca un traseu cu tramvaiul 2 de exemplu sa verifice gradul de curatenie. Eu pur si simplu nu inteleg de ce nu pot fi spalate tramvaiele/autobuzele in fiecare noapte, e chiar asa de greu sa angajezi o echipa sa le dea un jet interior/exterior ?

PS : nu e specificat ce limba se va folosi la sondaje...

1 comment:

Marius said...

boss, da pana cat vom fi noi romani asa de idioati si asa de prosti si cand ne vom da seama ca bani care se cheltuie nu sunt alceva decat bani mei si ai tai pe care noi ii platim in taxe. Pana cand romanu atat cel de rand cat si cel care a ajuns pensionar nu fac nimic, sau nu au nimic de zis, ROMANI IS MERITA SOARTA, SUNTEM SARANTOCI EUROPEI, si ne si place.