Thursday, May 12, 2011

Ironman 2011 Avanpremiera (partea 1)

La fel ca si anul trecut voi participa la cursa de triatlon pe distanta de ironman. Anul trecut am facut echipa cu 2 baieti pompieri, unul a inotat altul a alergat si eu m-am dat cu bicicleta. Anul acesta pentru ca exista posibilitatea de half-ironman, am ales sa particip singur.
Ironman complet - 4km inot, 180km bicicleta, 42 km alergat - fara pauza.
Jumatate ironman - 2km inot, 90km bicicleta si 21km alergat.

Sa incepem cu inceputul, inotul. Balta de la Paleu, nu stiu exact cat masoara in lungime dar sper sa aflam sambata asta cand vom merge in cursa de recunoastere cu organizatorii. Nu stiu nici cat de adanca este sau de curata; e balta de pescuit, traiesc ceva pesti pe acolo deci se poate supravietui. Traseul de inot va fi un fel de triunghi inca nu s-a decis de tot, sper sa am mai multe detalii in partea a doua a prezentarii.

Startul se va da din cel mai indepartat punct de apa din poza de mai jos.
Triunghiul de care vorbeam spre stanga din aceasta pozitie sau spre dreapta din directia de inot.

Proba a doua. Bicicleta, favorita mea. Mai jos o poza cu bicicleta pe care voi concura, o Koga "Road Winner" de otel, echipata Shimano 600, ghidon de contratimp Syntace si roti Campagnolo Zonda cu cauciucuri de '23, umflate la presiunea nominala imprimata pe cauciuc - 8-9 atm.

Nu am poze de pe tot traseul doar de pe langa lac, dar sunt edificatoare. Daca e necesar pentru partea a doua voi mai face niste poze. Cam tot traseul este cu sus/jos - zona deluroasa, drumurile sunt bune, excelente chiar comparativ cu traseul de anul trecut. Multe urcusuri si coborasuri, se pot atinge viteze foarte mari pe unele portiuni ( 60-70 km/h), adrenalina, concentrare maxima.

Pozele reprezinta urcarea de la final, cireasa de pe tort, nu e cine stie ce pentru un concurent antrenat dar vine la finalul cursei dupa 170 km sau 80 km (pentru half) de urcusuri si coborasuri mai mari sau mai mici. O sa fie distractiv.


Alergatul - parcul Bratianu, foarte multa verdeata, asfalt 100%, e o placere sa alergi acolo, complet plat, o tura masoara aproximativ 1130 metri, ramane de vazut cum vor imparti organizatorii traseul. Pe langa punctul de alimentare la alergat mai este o cismea in parc, pe traseu, mana cereasca pentru racorit, mai ales ca se anunta temperaturi caniculare.

Spor la antrenamente!

3 comments:

bigbrother said...

util, multam de info

travel and write said...

Multumim de infos, nu am fost in viata mea in zona Oradea, deci am o mica idee acum si mai-mai sa renunt .... se pare ca bike-ul va fi greu, mai citeam si pe forum chestii de speriat. Am devenit curioasa acum si nu renunt sa particip.

Enzo said...

Pai daca deja te-ai inscris nu are nici un rost sa nu mai vii. Eu sunt dupa o cura de 2 saptamani cu antibiotice si ma simt ca dracu, azi aproape am vomitat de cateva ori pe traseu...
De acum incolo... odihna!
Oradea merita vizitata chiar si daca nu participi la competitie.