Wednesday, October 22, 2008

Metro

O simpla vizita la Metro - cumparaturi obisnuite - predominant alimente.
Drumul pana acolo pe soseaua de centura e foarte prost, e al dracului de greu sa tragi un covor de asfalt peste infrastructura comunista, foarte solid realizata.
Mi-am luat un cos si am pornit la explorat, ca un gospodar care incearca sa faca cat mai putin efort fizic in plus, nu intram in zonele inguste cu ditamai caruciorul, asa ca am avut surpriza sa vad un tanar cum ia caruciorul meu si da sa plece, sa rad sau sa ma enervez ?
- ei! tinere, ala e cosul meu, lasa'l acolo unde e.
- da' uite mai sunt si altele, zice el, ce are? - ton obraznic.
Carucioarele alea se iau la intrare, gratis, nu tre sa introduci o fisa de 50 bani sa il poti elibera, nu platesti nimic pentru el, e gratis, dar si lenea e mare nu ?
Hm... simteam cu mi se incalzeste fata si am luat o gura de aer sa ma calmez.
- lasa cosul acolo te rog. - pe un ton periculos de calm.
- da uite ia'l pe ala! zice cu un accent estic, remarcasem asta de la inceput dar mi-am propus sa fac abstractie.
Mi-am dat seama ca a inteles gresit tonul meu impaciuitor si calm asa ca am pornit spre el cu o miscare rapida si agresiva, nu ma prea laud eu cu cine stie ce fizic impresionant dar la cei 1.90 imi permit sa privesc de sus uneori.
- taranu' pulii, mars la mata acasa! - marait printre dinti.
Un cuvant nu a scos! ca deh... nu pricepe cu vorba buna. Uite asa mi-a sunat in cap vorba profesorului de istorie din liceu, era el complet aiurea dar zicea si chestii bune : "-cateodata elevul nu pricepe in nici un fel asa ca din cand in cand e nevoie sa ii dai cu scaunul in cap!". Se lauda ca "muscase " figura asta de la un fost profesor care studiase la Oxford, ma rog.. istorie complicata, dar inca odata s-a adeverit.
A urmat surfing printre ambalaje deteriorate, se stie ca Metro e in top cei mai prost platnici asa ca primesc marfa cea mai najpa, dar cel putin e cred eu, cel mai eftin.
Urmeaza sa vizitez Pic.


No comments: