Monday, September 14, 2009

10 kilometri

Atat am alergat aseara, timp: 1 ora si 6 minute.
Pentru mine este un record in ceea ce priveste alergatul, pe bicicleta am +150 km, dar eram mai tanar si cu mai putine probleme de sanatate sau griji pe cap. Primii pasi sunt cei mai grei, apar tot felul de dureri si probleme articulare, dificultati de respiratie dar la dupa un timp organismul se adapteaza, isi da drumul cu se zice. Dupa 5 kilometri am intrat pe automat, respiram normal, pulsul nu cred ca depasea 100 de batai, plumbul din gambe si talpi a disparut. Dupa kilometrul 9 au inceput incet incet sa ma lase arcurile, am fortat un pic si am ridicat ritmul pe ultimele sute de metri. Stretchingul de dupa a fost dureros dar m-am simtit foarte bine, m-am mirat de pasul voios pe care am reustit sa il sustin pana la tramvai si prin Carefour dupa apa.
Dimineata am mers la innot; abia am tras 12 ture... dar e bine ca mai am in mine inca disciplina si control, vointa de antrenament si efort fizic. Senzatia "sunt in forma" nu are pret.
Citisem pe undeva ca " a fi in forma este noul a fi bogat ", incep sa ii dau dreptate.

2 comments:

Programare Sociala said...

Din experiență știu că cel mai ușor și lent alergat, adică ceva puțin peste mersul repede, îți duce pulsul undeva între 120-140 bpm.

Enzo said...

Corect, dar daca alergi 10km se normalizeaza ca sa zic asa. Respiratia e aproape normala, cand ma opresc nu trag tone de aer in piept, problemele apar la 'arcuri' si la plamani cand alergi altfel decat in ritmul obisnuit, daca de exemplu ritmul normal e de 6 minute pe kilometru si schimb la 5 minute dupa 2-3 km sunt praf, dar daca alerg la 6 minute dupa 10km sunt fara probleme, ma pot duce linistit la o bere in oras sau ceva de genul asta.