Friday, November 13, 2009

Reamenajare

E vorba despre parcul Seleus . Proaspat inaugurat. La vremea respectiva a fost 'reabilitata' si strada C-tin Noica, complet. Eram din ce in ce mai optimist in legatura cu aspectul cartierului, dar incet incet imi revin.
Azi de dimineata de exemplu am fost trezit de zgomote de camioane, claxoane, etc etc.


Cand am plecat la servici, calare pe bicicleta ca e vreme buna, m-am oprit sa le fac o poza, pentru ca proaspatul parc are nevoie de 'mici' retusuri, Ma tot gandesc eu asa ca un nespecialist in ale canalizarii : de ce e nevoie sa se taie, sparga, decoperta si deranja un cartier intreg pentru o avarie sau pentru cine stie ce operatiune 'uitata' ? Nu se poate realiza toata structura in asa fel incat interventiile sa fie cat mai usor de realizat si cat mai putin daunatoate proaspatului asfalt ?
La sfarsitul lucrarilor locatarii au fost asigurati ca s-a realizat o renovare completa a canalizarii si alte cele, nu mai e nevoie nici o interventie, nu vor mai fi spargeri in asfalt ca sa faca cine stie ce operatiuni, ca doar s-a lucrat profesionist.
Ce nu mai imi convine la parcul Seleus - lipsa iluminatului, nu are nici macar un amarat de bec, iar tinerii bine educati arunca mucurile si pachetele de tigari direct pe jos, la fel procedeaza si cu semintele, ca doar e intuneric, nu i vede nimeni. Nu poti face un jogging in parcul ala, aleile nu sunt gandite deloc. Bancile sunt foarte incomode.
Ma tot intreb: oare de ce dracu nu se poate face o treaba calumea de la A la Z ?

2 comments:

Marius said...

amu te afecteaza pe tine, ca esti in zona .. romanul tot raman e, problema este de sus de la cei care gandesc parcul. Idioti si prosti conduc o tara, si cand sa de-a exemplu il da foarte bine.

Deci e clar .. viva romania !!

Sweet Rubberberry said...

Thank you forr writing this