Tuesday, May 28, 2013

Baile Felix - Trial Race

Anul trecut au inceput sa apara zvonuri despre o cursa trial in padurea din Baile Felix.
Locul este excelent pentru miscare in aer liber si mai ales, fara asfalt. Cursa pica numa' bine inainte de Iron Man Oradea!
Cum a fost:
Cu o noapte inainte a poluat destul de consistent, oricum a fost o saptamana rece si umeda, asa ca potecile din padure s-au umplut de noroi. In primavara am ratat semi-maratonul de la Debecen din cauza unei accidentari si eram putin ingrijorat dar dupa primele 2 ture ma simteam excelent si starea de bine m-a tinut pana la final. Am plecat ultimul de la linia de start pentru ca nu imi place la inghesuiala, stiam ca pe parcurs, o sa ne 'cernem'. Prima tura a fost destul de nasoala, terenul alunecos, in unele locuri morcilos de-a dreptul, coborari si urcari destul de tehnice. Pe la minutul 40 am inceput sa ma incalzesc cat de cat, terminam a 2 a tura si a inceput sa imi placa, nici macar nu eram prea transpirat, vremea a tinut cu mine ~ 17 C.
Am terminat in 1 ora si 46 minute, destul de bine pentru o cursa oficiala de 20km (care mai apoi aveam sa aflu ca au fost defapt vre-o 18 si jumatate), pe teren dificil + urcari si coborari oarecum destul de tehnice.
Ce nu mi-a placut:
- taxa de inscriere mare 17E! - organizatorul s-a plans ca nu vin destui oameni dar in conditiile date au fost destui (approx 70 de persoane - in presa au aparut 200-400! :) ).
- pachetul de concurs - la banii aia a fost slabut, un tricou o diploma pe care trebuie sa iti scrii tu personal numele si un suc. Fara o nenorocita de punga! 
- poze jenant de slabe desi au fost facute cu aparat bun ( nu ma pricep eu la aparate de fotografiat dar era ceva Canon destul de fain). Pe saitul oficial le-au pus la rezolutie mica, probabil ca sa nu se observe cat de blurate si defocalizate sunt. Pozele se salveaza greu, pentru un amator aproape imposibil. Nu au pus poze pe FB!
- nu s-au dat premii deloc!
Sa nu ma intelegeti gresit, cursa a fost excelenta, critica este din punctul meu de vedere un lucru constructiv, pentru ca se arata unde s-a gresit. Sper ca organizatorii sa fie mai inspirati data viitoare, mi-ar placea sa mai particip si la alte editii!
Ca si alte dati, reportera de la Digi24 a venit cu rochie de gala si tocuri, se potrivea perfect pe drumul forestier!2 comments:

Florin Chindea said...

Felicitări!
E o zonă frumoasă acolo.
Mult succes în continuare!

Enzo said...

Merci! :)