Tuesday, August 12, 2008

Rromanii care se intorc

Vin din oras, binedispus, doar vin de la pretena mea, opresc la benzinarie, e inchis zice nenea de la petrom asa ca ma mai duc vre-o 2 kilometri pana la mol, e ceva mai scump dar sunt rupt de oboseala si nu am chef sa mai astept .
Alimentez si ma duc sa platesc, hm... coada la cele 2 case, e sezon de turisti etc, la fel cum e sezon de rromani care vin din italia sa sparga niste bani. Ma pun fain frumos la coada, si chiar in fata mea vine o hai sa zicem totusi doamna, asa la vro 50 ani, sa isi schimbe niste eurosi, la cursul de 3.3 lei, ca deh ar face si baietii un ban cinstit nu ? desi la nici 50 metri , vizibilitate 100% este un curs de schimb valutar nonstop, care are totusi o rata decenta. Deci tanti aia s-a bagat in fata mea, s-a intors spre mine care tocmai luasem o gura de aer sa ma mai calmez oleaca si ma intreaba cat e cursul, nu am avut nici o reactie, i-am aruncat o privire dezaprobatoare si am platit la casa alaturata care se eliberase deja.
Ies afara un tip tot asa ceva mai in varsta cu tricou pe care scria mare italia, si accent estic ma intreaba ceva de euro, am trecut pe langa el de parca nici nu exista, s-a uitat ciudat la mine, doar aveam numere Ro, de ce nu vorbesc cu el ? Era plina benzinaria de "creoli" - meridionali, bine bronzati, nu neaparat tigani, doar estici, ca acolo la ei bate soarele mai tare saracii...
Mda. astia is cei care se intorc. Din punctul meu de vedere nu au decat sa nu se mai intoarca invec.
Al dracului suntem noi ardelenii astia, suntem "niste" cu nasul pe sus, tinem prea mult la pielea noastra alba si nu facem casa buna cu rromani din est.
Asa s-a terminat prina zi de concediu.
:)

4 comments:

Anonymous said...

foarte gay prima zi ....

Enzo said...

a 2 zi a fost mai ok. ;)

Anonymous said...

concediu ?!?!? .... ma, nu stiam ... hai ca tre sa bem ;) :))

Anonymous said...

PS: aaa.... si despre rromanii de care zici tu .... mda .... gasesc inca 100 de 100 de ori mai tarani decat oricare vine inapoi din italia aci la noi in oradea asa ca ...... trist