Monday, July 7, 2008

Luni dimineata

Drumul de acasa pana la servici de dimineata, cam 95% se desfasoara pe Calea Clujului, - drumul european E-60, era o ditamai coada la intrarea in oras, se lucreaza la drum ma gandesc, cand colo ce sa vezi ? o caruta incarcata pana peste poate cu fier vechi isi facea de lucru pe drumul european, tiruri, masini, autospeciale, autobuze, toate mergeau la pas de melc pentru ca 2 tigani aveau treaba cu niste fier vechi!
Din cate stiu e interzisa circulatia carutelor pe drumurile astea nationale, mai ales pe tronsoane din astea foarte aglomerate cum e E-60 . Unde era partula de politie ? aia care face rondouri cica 24/7 ? isi luau cafeaua in ceva loc caldut ? stateau pitulati pe undeva la panda cu radarul ? sau paote adunau caii tiganilor de pe undeva de pe sosea, cum am mai vazut nu odata, i-au adunat de pe drum, s-au urcat in masina (fara cai) si au plecat – nu tu amenda, nu tu proces verbal, nimic. Mie imi trebuie toata puterea de convingere sa ii aburesc sa imi dea doar avertisment ca nu am 10 becuri pe bicicleta, ca 2 nu ajung.
Ce sa mai zic de Calea Clujului, in oras – 4 benzi dar se circula doar pe 2 pentru ca se lucreaza la reteaua de canalizare... de doar 1 an si mai bine, deh... Drumuri Orasenesti. Parca in urma cu 5-6 ani au refacut complet respectiva retea, oare chiar asa miopi is cei care proiecteaza? nu au nici un pic de bataie in viitor ? la fiecare upgrade trebuie sa sparga tot drumul ?
Ei oradeanule... suntem oras european ai? sau doar cu numele...

No comments: