Tuesday, September 16, 2008

Credex

Am fost ieri sa imi iau niste maruntisuri, asa pe credit ca tot romanu. Un TV, un frigider si o masina de spalat ca deh... ma mut si eu de la casa parinteasca :p .
Dupa ce m-am plimbat prin magazine cateva zile am zis ca la Altex e cel mai eftin, asa ca hai la ei, mi-am luat o adeverinta de credit si m-am dus cu ea inapoi gata completata frumos cu toate actele in regula.
Mi-am ales produsele si m-am dus la doamna cu creditele. Mda... aici devine interesant.
Incepe direct cu 36 de rate lunare, etc. I-am spus ca nu ma intereseaza creditul ala , ci vreau ala cu 6 rate fara nici un cost :
eu : vreau creditul ala cu 6 rate fara nici un cost.
ea: nu se poate - fara sa clipeasca .
eu: dar aveti scris aci pe foaie, negru pe alb - 6 rate fara dobanda fara costuri suplimentare!
ea: nu va incadrati!
eu: de ce ?
ea: ca nu va incadrati!
eu: doamna, va rog sa imi spuneti si mie de ce, un motiv.
ea: ca nu va incadrati!
eu ( un pic iritat) : doamna, nu sunt bine ras? hainele mele nu se incadreaza in standardele cerute ? nu am gel pe par ? culoarea ochilor nu corespunde? va rog sa imi dati un motiv ca sa stiu si eu!
ea (deranjata) : ca rata depaseste 50% din veniturile lunare bla bla bla.
eu: vedeti ca se poate!
Mai invarte niste foi si zice : deci avem cele 36 rate lunare...
eu: nu vreau 36 rate. vreau creditul ala cu 1%, maxim 20 rate.
ea: dar nu cred ca va incadrati.
eu: de ce?
ea: pai punctajul - bla bla bla bla.
eu: vreau maxim 20 rate, va rog sa imi faceti un calcul.
ea: dar nu cred ca va incadrati, invarte niste foi, uite locuiti la tara! (descoperise buba!)
eu - 2 sec cu gura cascata!
eu: cum?
ea: pai da , locuiti la tara si aveti mai multe cheltuieli, nu v-a permiteti sa platiti rata!
eu (in gand : fute-ai pe mata! proasta pulii! ) : doamna sa stiti ca la tara sunt mai putine cheltuieli decat la oras , problema poate fi legata de venit dar nu e cazul! va rog frumos!
ea: bine. dar ... bla bla bla ... politica biroului etc.
Face un calcul si la 18 rate iese ceva gen 266 ron pe luna. O suma enorma ce sa zic!
Am convenit la asta si provizoriu a ramas asa.
Seara vine maicamea sa ma anunte ca au sunat cei de la Credex sa ma verifice acasa, peste juma de ora ma suna mama lui prietenamea sa imi zica acelasi lucru (dadusem al 2 - lea contact telefonul fix de la prietenamea). Ajung de dimineata la servici, pe la 10 vine colega de la resurse umane sa imi zica : au sunat de la Credex sa te verifice!.
Ce sa zic! Am ramas fara cuvinte! Pentru un cacat de 40 milioane ma verifica la sange! Asta pe langa faptul ca te vrajeste si oarecum isi bate joc de tine... ca de obicei : "clientul nostru fraierul nostru!" . Parerea mea e ca atunci cand deschizi un credit ar trebui sa fie un acord mutual, o conventie, un bun simt intre parti. Dar nu e asa, exista biroul de credite si fraierul!
Eu inteleg ca trebuie sa traiasca si ei, ca dobanda aia e venit pentru birou, dar e banul meu si fac ce vreau cu el! si in pluuuus dupa cate stiu eu, ar trebui afisate toate conditiile pentru ca sa nu fii facut de cacao atunci cand intrebi de ce e asa si nu altfel.
Imi propun ca atunci cand o sa ma duc sa inchei toata afacerea sa le zic ca vreau mai putine rate si dau avans, sa mai faca un calcul si sa mai dea niste telefoane. Daca nu vor, voi alege alta firma, nu inainte de a le zice ca s-au cacat pe ei degeaba si ca pute!

LE: A iesit cum am vrut eu pana la urma, pentru ca le-am zis ca imi bag picioarele in tot creditul daca nu iese cum vrea muschiu' meu! Se pare ca in Ro asa functioneaza lucrurile - daca nu faci scandal nu obtii nimic, esti luat de fraier.

8 comments:

evudu84 said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

pai la cate tzepe si`au luat ii inteleg si eu....oricum cand vezi ca te trateaza ca pe un "TZARAN" nu prea iti mai vine sa cumperi nimik de la ei...naspa de tine mai caline :) da lasa ca trece :P

DaCo said...

prietene ce inseamna "Pentru un cacat de 40 milioane ma verifica la sange!"tu ce vroiai,sa iti dea credit fata aia de ii tot "fute-ai pe mata! proasta pulii!"?pai sunt sigur ca tu nu ai fata de masina de spalat si frigider.....sigur te-a mirosit fata aia de ii tot ziceai tu in gand "fute-ai pe mata! proasta pulii!" ca esti de la tara si nu sti sa deschizi frigiderul sau sa pui detergent in masina de spalat...ce,nu-ti mai place sa speli de mana si sa ti mancarea in beci.Nu te mai lauda ca s-a facut cum ai zis tu,sunt sigur ca si acum speli de mana si aia tot nu ti-au dat credit...oricum eu iti recomand sa mergi la camatari ca aia iti dau bani cat ai clipi,fara sa te intrebe cat castigi,ce cheltuieli ai...doar o sa iti ia casa in momentul in care nu ii gasesti sa le platesti ratele,atunci sa te vad ce scandal mai faci.

Enzo said...

grav.
tocmai am vazut ce comment 'fain' ai tras.
Ce sa zic ?
- ca esti un linge-blide la credex?
presupun ca esti incantat de comentariile cu spalatul de mana si asa mai departe, probabil esti a 2 generatie in pantofi undeva la oras intr-o cutie de bloc si iti permiti sa lasi asemenea comentarii, probabil mata spala cu Albalux inca, o masina la care probabil ti-ai prinde degetele.
pentru cultura ta generala mi-au dat creditu asa cum am vrut si daca nu mi-l dadeau luam cu banii jos ce aveam nevoie, doar pentru ca imi permit.
urmatoarele comentarii cu 'aer' tendentios for fi sterse direct.

Anonymous said...

Nu stiu cine are un limbaj agresiv,eu cred ca tu.Problema ta este ca esti frustrat de faptul ca nu iti permiti sa cumperi o masina de spalat cash...in rest "no coment" esti penibil.Apropo,nu lucrez in Credex ci tot in domeniul bancar si sunt satul de reclamatii de genu"daca nu imi dati creditul ma duc si cumpar cash si peste 5 min incepe milogeala "dau si avans daca treb,vin si cu pretena girant,vreua creditu" :) bafta si nu mai fi suparat pe oamenii aia ca ei isi fac treaba conform unei proceduri interne ;)

Anonymous said...

Continuare...ei din pacate vand credite nu seminte cum ai vrea tu

Enzo said...

Ei vezi, aici ei au venit cu milogeala nu eu pana la urma... si chiar imi permit sa imi iau o masina de spalat cu banii jos in momentul asta, daca trebuie.
Cand m-au chemat sa mai discutam, dupa ce amenintasem ca renunt la mirificul credit aveam la mine aproape 1000 de E, imi luam totul cu banu' jos. big deal...
Nu ai inteles ideea si cred ca un 90% din institutia in care muncesti nu inteleg ca omul trebuie tratat ca un om nu ca un pieleapulii pe care sa il iei la mijto cand si cum vrei doar pentru ca ai puterea sa decizi in legatura cu niste bani.
E o camatareala "imbracata" in haine legale, pentru ca noi chientii permitem acest lucru. Poti sa te uiti la televizor in fiecare seara - poate reusesti sa te prinzi de ce.
Urmatorul coment ascuns sub anonimat v-a fi sters, de data asta I mean it.

DaCo said...

ok tipule...cum spui tu dar atunci nu te mai plange,doar ai facut credit pana la urma prin Credex si cred ca ai fost multumit atata timp cat le-ai acceptat atitudinea si conditiile...eu consider ca esti un tip extrem de frustrat,asta se vede prin raspunsul tau "esti a 2 generatie in pantofi undeva la oras intr-o cutie de bloc si iti permiti sa lasi asemenea comentarii, probabil mata spala cu Albalux inca, o masina la care probabil ti-ai prinde degetele.
pentru cultura ta generala mi-au dat creditu asa cum am vrut si daca nu mi-l dadeau luam cu banii jos ce aveam nevoie, doar pentru ca imi permit.",vorbele acestea nu ies decat din gura unui om care a trecut prin asa ceva,in rest cam atat.Inca ceva,eu nu mi-am permis sa o bag in discutia aceasta si pe mama ta.PA!