Thursday, December 11, 2008

Anger Management

Vazusem parca de SysAdminday un filmulet despre activitatea celor care ocupa functia asta, rapara orice, inclusiv pixuri si masini Volvo, ofera un umar de plans pentru oricine, cunoaste mai multe limbi straine, e consilier pe probleme de orice fel, pe scurt, baietii aia buni la toate.
Nimic rau pana aci, problema e atunci cand esti prea de treaba si ajuti oamenii fara sa te gandesti la consecinte prea mult ca doar esti ocupat cu surubareala, cu verificari, cu reconfigurari etc. si te trezesti inconjurat de mai multe conflicte de interese care au ajuns cumva sa se invarta in jurul tau, pentru ca nimeni nu e suficient de matur si de vertical incat sa se impuna in fata oamenilor; si ia ghici? cine pica de vina ?
"- Da de ce te enervezi ? "
Chiar asa? oare de ce ? Asa ca imi vad de treaba in continuare si sper ca cei cu intrebarea de mai sus sa nu vina nervosi inapoi la mine :) .
Stau si ma intreb de ce se intampla toate astea, nu ma limitez la cauzele imediate, incerc sa ma detasez cat mai mult si sa cuprind cat mai multe aspecte si oricum o intorc si o sucesc ajung la educatie, copii sunt fix ceea ce merita parintii sa aibe, altfel nu imi explic indisciplina, lipsa acuta de bun simt, jegul, putoarea, lenea, indiferenta si alte si alte "calitati " pe care incet incet lumea din jurul nostru le asociaza pana la sinonimie, daca pot zice asa, cu termenul de "roman" nu conteaza etnia, conteaza ca e din Romania, mandru si plin, are si de ce, vin sarbatorile!
Ajungi asa la niste rezultate cu ganditul si te mai linistesti, la urma urmei esti si tu roman, dar de ce nu puti ? de ce nu esti la fel de nesimtit ? oare ai putea sa fii asa ? eu cred ca da, oricine ar putea fi asa la un moment dat, faza e ca o faci obligat, altii o fac natural... uneori cu acte in regula.

No comments: